Στη Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου συγκροτήσαμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και έμπρακτης αλληλοβοήθειας, δια του οποίου δεσμευόμαστε, ακόμα και με τη φυσική μας παρουσία, αν χρειαστεί, να μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας να στερηθεί την πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης και κοινωνικά αγαθά. Eλάτε στη Λαϊκή Συνέλευση για να ενημερωθείτε για τους τρόπους αντίστασης στο χαράτσι και να συμβάλλετε έμπρακτα στο δίκτυο αλληλεγγύης, ώστε:
> Να ετοιμάσουμε ομαδική προσφυγή στην δικαιοσύνη
> Να φτιάξουμε τεχνική ομάδα για να επανασυνδέουμε το ρεύμα
> Να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που αποφασίζουν να αντισταθούν στα χαράτσια.
Μην αφήσετε τους τεχνικούς να σας κόψουν το ρεύμα. Η αντίσταση είναι ζήτημα πρωτίστως προσωπικό και πολιτικό, και όχι νομικό. Οι προσφυγές μπορούν να βοηθήσουν, αλλά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των πολιτών.

τυπώστε το ενημερωτικό μας φυλλάδιο και κολλήστε το στην γειτονιά σας

σε υψηλή ανάλυση: γλόμποςΑ4

Δεν θα πληρώσουμε τα χαράτσια τους, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.
Όλοι και όλες μαζί μπορούμε.

ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

1. Οδηγίες για πληρωμή λογαριασμού, χωρίς το χαράτσι

ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΤΜ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

1. Με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, πηγαίνουμε στο ΑΤΜ της τράπεζας (προϋπόθεση η τράπεζα να είναι συμβεβλημένη με ΔΕΚΟ).

2. Βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε: α) Άλλες Συναλλαγές β) Πληρωμές ΔΕΚΟ γ) ΔΕΗ

3. Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής και στη συνέχεια θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.

4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό της ΔΕΗ, εκείνο που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος ακινήτων (αναγράφεται πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).

5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει ως ποσό πληρωμής στο ΑΤΜ.

6. Παίρνουμε την απόδειξη που θα μας δώσει το ΑΤΜ

2. Νομική διάσταση

Στα πλαίσια του γενικότερου αγώνα που γίνεται το τελευταίο καιρό για να μην πληρώσουμε το Χαράτσι για την ΔΕΗ, πρέπει να γνωρίζουμε και ποιες είναι οι νομικές δυνατότητες που υπάρχουν και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να προστατευτούμε καλύτερα από τις αυθαιρεσίες της ΔΕΗ και της Κυβέρνησης του Μνημονίου.

Είναι εμφανές ότι οι προσφυγές στα Δικαστήρια δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις πολιτών και Φορέων για μαζική άρνηση καταβολής των χαρατσιών και ιδιαίτερα του Χαρατσιού της ΔΕΗ. Υπό προϋποθέσεις μπορούν όμως να βοηθήσουν αυτούς τους αγώνες.

 Όπως έχει τονιστεί πολλές φορές, η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εμπλέξει την ΔΕΗ και την απειλή κοψίματος του ρεύματος σε όποιο-α αρνηθεί να πληρώσει το Χαράτσι, είτε γιατί δεν έχει, είτε γιατί δεν θέλει, είναι εκτός από κοινωνικά άδικη και παράνομη και αντισυνταγματική.

Δικαιούμαστε και μπορούμε να ζητήσουμε μαζικά με Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων την έκδοση δικαστικής απόφασης που να απαγορεύει στην ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα. Είναι η πιο σύντομη και οικονομική νομική διαδικασία.

Μέχρι την εκδίκαση της Αίτησής μας αυτής μπορούμε να ζητήσουμε Προσωρινή Διαταγή από το Δικαστήριο (δηλαδή προσωρινή απόφαση) που θα απαγορεύει στην ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στους αιτούντες μέχρι να εκδικαστεί η Αίτησή μας και βγει η απόφαση. Τέτοια απόφαση (Προσωρινή Διαταγή) είναι και αυτή της Καλαμάτας που γράφουν οι εφημερίδες.

Τι χρειάζεται

1.     Φωτοαντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ

2.     Αντίγραφο της απόδειξης πληρωμής. Να αποδεικνύεται δηλαδή ότι έχουμε πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.

3.     Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας

4.     Εξουσιοδότηση προς το Δήμαρχο αν τις ενέργειες τις κινεί ο Δήμος ή προς τον Δικηγόρο της Πρωτοβουλίας αν τις ενέργειες κινεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης           

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

3. Μικρό εγχειρίδιο για τη νομική αντιμετώπιση καυτών ενεργειακών ζητημάτων

Από την ιστοσελίδα http://www.mhxanh.org

Κατεβάστε το pdf:

reyma

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s