Σύνοψη Ψηφισμάτων Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος 2-5 Ιούνη

Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος Πέμπτης 2 Ιούνη

Τώρα μιλάμε εμείς! Από τις 25 Μαΐου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι! Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 12 Ιουνίου όπως και στη Γενική Απεργία στις 15 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού όπως και καθημερινά στις 18:00 στο Σύνταγμα αλλά και σε όλες τις πλατείες της χώρας. Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας: -γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε, -γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί, -γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας. -γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο. -γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων, -γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.

Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι “Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου”. Να οργανώσουμε από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 2011 συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου.

Ψηφίσματα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος Παρασκευής 3 Ιούνη

Μοίρασμα των αποφάσεων της Λαϊκής Συνέλευσης σε όλη την πλατεία Συντάγματος με τραπέζι στην πάνω πλευρά μπροστά από τη Βουλή όπου και θα αναρτηθεί πανό «Άμεση δημοκρατία-Τώρα». Καλλιτεχνικές δράσεις για την Κυριακή 5/6 ημέρα πανευρωπαϊκού ξεσηκωμού και πορείες από τις γειτονιές προς το Σύνταγμα. Λειτουργία μικροφωνικής που να ενημερώνει για τις δράσεις της Κυριακής Να ζητήσουμε να απομακρυνθούν οι πάγκοι και οι μικροπωλητές από την πλατεία. Μποϋκοτάζ σε όλα τα προϊόντα τις ημέρες που θα ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Να μην αγοράσουμε τίποτα. Δημιουργία ομάδας για έρευνα της ανεκμετάλλευτης περιουσίας της Αθήνας για την αξιοποίησή της. Την ημέρα κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου κατεβαίνουμε όλοι στους δρόμους. Το βράδυ πριν την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου συγκεντρωνόμαστε στις γειτονιές και καταλήγουμε στο κέντρο για αποκλεισμό της Βουλής.

Ψηφίσματα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος Σαββάτου 4 Ιούνη

Κάθε απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης (Λ.Σ.) της πλατείας Συντάγματος να τυπώνεται και να διανέμεται. Να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από κτίρια, όπως τα γραφεία του ΣΕΒ και τα κεντρικά της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Λ.Σ. καλεί τους κατοίκους των γειτονιών, που οργανώνουν τον αγώνα τους μέσα από Λ.Σ., να προσέρχονται με πορεία στο Σύνταγμα, κάθε μέρα στις 18.00. Η Λ.Σ. καλεί τους άστεγους να πλαισιώσουν τον αγώνα της πλατείας και να συντονιστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα κοινά μας προβλήματα. Να δημιουργηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ψηφίσματα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος Κυριακής 5 Ιούνη

Κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής από την παραμονή της ημέρας κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος (8/06;), να φτιαχτεί ομάδα που θα την οργανώσει, να κλείσουν Σχολεία, Σχολές Εργοστάσια, Καταστήματα, Υπηρεσίες. Γενική Απεργία κατά την ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Κάλεσμα στις άλλες πόλεις για πανελλαδικό συντονισμό την Κυριακή στις 12/06 στο Σύνταγμα. Να δημιουργηθεί ανοιχτή ομάδα για να ενημερώνει για τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς. Να δρομολογήσει η νομική ομάδα δράσεις : να μοιράσει κείμενο για το τι λέει η δανειακή σύμβαση. Να απευθυνθεί αίτημα στο ΜΕΤΡΟ να λειτουργήσει όλη τη νύχτα της 15ης Ιούνη.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Κάθε μέρα 18:00 Συγκέντρωση στο Σύνταγμα 21:00 Λαϊκή συνέλευση

Ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Χθες Δευτέρα 6/6 δεν υπήρξαν ψηφίσματα εξαιτίας της «ημέρας διαβούλευσης για το χρέος» που κράτησε πολλές ώρες με οικονομολόγους που τοποθετήθηκαν και δέχτηκαν ερωτήσεις επί του θέματος.

Advertisements