Πριν από τη συνέλευση στον ίδιο χώρο μπροστά απ’ την παιδική στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου στις 18:00 έχει προγραμματιστεί απ’ την ομάδα τράπεζας χρόνου/ανταλλαγής υπηρεσιών -ομάδα εργασίας που η σύστασή της είχε ψηφιστεί σε παλιότερη λαϊκή συνέλευση Χαλανδρίου – να γίνει συζήτηση διερευνητική για την οργανωτική δομή και τον τρόπο λειτουργίας αυτής της τράπεζας χρόνου/ανταλλαγής υπηρεσιών. Θα παραστούν άνθρωποι που έχουν μεγάλη προηγούμενη εμπειρία σε ανάλογα εγχειρήματα καθώς και συναγωνιστές και συναγωνίστριες που συμμετέχουν στην αντίστοιχη τράπεζα χρόνου/ανταλλαγής υπηρεσιών στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για μια προεργασία απαραίτητη για το επόμενο βήμα, όπως θα το συναποφασίσουμε, και η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Η συνέλευση επίσης θα κληθεί εκ των πραγμάτων να διερευνήσει μια συλλογική συνδιαμορφωμένη θέση/συμπεράσματα για το μέχρι τώρα αγώνα και την προοπτική του προκειμένου να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη συνάντηση λαϊκών συνελεύσεων από τις γειτονιές αλλά κι απ’ όλη τη χώρα στην πλατεία Συντάγματος στις 9 και 10 Ιουλίου. Ακολουθεί σχετικό ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας συντάγματος που καλεί όλες τις λαϊκές συνελεύσεις  να λάβουν μέρος με όποιον τρόπο κρίνουν.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος καλεί τις λαϊκές συνελεύσεις όλης της χώρας για ένα ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων. Η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος την Κυριακή αποφάσισε: «Εδώ και 40 μέρες είμαστε στο δρόμο και στις πλατείες και γράφουμε μια από τις λαμπρότερες σελίδες του τόπου μας!
Το σύστημα ελπίζει ότι με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού του νόμου το κίνημα μας θα εκτονωθεί.
Δεν μπορεί να εκτονωθεί ένα κίνημα που έχει διαμηνύσει ότι ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
Δεν μπορεί να εκτονωθεί ένα κίνημα σε μια χώρα που οι κάτοικοί της, οι εργαζόμενοι σε αυτήν, ο δημόσιος πλούτος, μέχρι και οι παραλίες της ξεπουλιούνται στους δανειστές και στους “εταίρους μας”. Η ενεργητική και μαζική παρουσία του κινήματός μας είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ μέχρι να φύγουν όλοι όσοι μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.
Καλούμε κάθε λαϊκή συνέλευση πλατείας απ’όλη τη χώρα σε μια μεγάλη πανελλαδική διαδικασία των πλατειών το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου, εδώ στο Σύνταγμα, για να κάνουμε τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας μας  και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας.
Καλούμε κάθε λαϊκή συνέλευση να εκπροσωπηθεί με τον τρόπο που αυτή θα κρίνει.
Για τον καλύτερο και πιο πλούσιο διάλογο μεταξύ μας και στο διαδίκτυο, είναι χρήσιμο  κάθε λαϊκή συνέλευση να εκθέσει με σύντομο και γραπτό τρόπο τους προβληματισμούς της  στα παραπάνω θέματα.
Καλούμε μαζικά σε δύο μέρες διαβούλευσης της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος την  ερχόμενη Τρίτη και την Πέμπτη για να κάνουμε κι εμείς το ίδιο.
Οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε, συζητάμε, απαντάμε!
Οι πρώτες 40 μέρες ήταν μόνο η αρχή!
Δεν θα φύγουμε αν δε φύγουν!»

Advertisements