Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑΞΕ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ 19:00 κάθε Πέμπτη στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου…

1. Επιβεβαιώθηκε το αυριανό μας ραντεβού στην Εφορία Χαλανδρίου (Αισχύλου 29, κάθετος στην Αγίου Γεωργίου κοντά στην πλατεία Κένεντι) για τις 08:00 και συμπληρώθηκε από επίσκεψη στη ΔΕΗ που θα αποφασιστεί εκείνη τη στιγμή. Θα μοιράζεται και το τρικάκι για το χαράτσι και θα προσέλθουν και άτομα από άλλες λαϊκές συνελεύσεις (Χολαργού-Παπάγου, Αγίας Παρασκευής) όπως συντονίστηκε την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στη συνάντηση των συνελεύσεων στο Νομισματοκοπείο. 

2. Ανοικοινώθηκε η συνάντηση των λαϊκών συνελεύσεων Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής για την Τρίτη 11 Οκτώβρη στις 19:00 στη στάση του μετρό στο Νομισματοκοπείο προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τον τρόπο που θα γίνουν οι προσυγκεντρώσεις στις 19 Οκτώβρη, να συναποφασίσουμε την οργανωτική μορφή αυτής της συνάντησης στο μέλλον και πιθανόν να συμφωνήσουμε και σε κάποια άλλη κοινή δράση.

3.Το Σάββατο 7 Οκτώβρη θα γίνει πορεία προπαγάνδισης στο Χαλάνδρι με προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου στο χώρο της λαϊκής συνέλευσης μπροστά απ’ την παιδική χαρά στις 11:30 προκειμένου να προπαγανδιστεί και η γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη και η ίδια η συνέλευση αλλά και το δίκτυο αλληλεγγύης που συμφωνήσαμε να συγκροτήσουμε.

4. Συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί δίκτυο αλληλεγγύης και άρνησης πληρωμών στα χαράτσια για το οποίο θα υπάρχουν κάποια διαθέσιμα τηλέφωνα ανάγκης από ανθρώπους που συμμετέχουν συστηματικά στη συνέλευση και διατίθενται γι’ αυτό. Θα λειτουργεί mailing list (λίστα με τα μέηλ των συμμετεχόντων στο δίκτυο αλληλεγγύης και στη συνέλευση αποκλειστικά για ενημέρωση για αποφάσεις, εκδηλώσεις και άμεσες δράσεις της συνέλευσης) και  με βάση το εξής κείμενο στο οποίο με κάποιες επισημάνσεις διορθωτικές η συνέλευση κατέληξε και εφεξής θα διακινείται για να συλλέγει ονόματα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή τηλέφωνα συμμετοχής στο δίκτυο αλληλεγγύης.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΙ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

 

Και τι θα βγει; Και τι μας περιμένει; Και γιατί εγώ; Και τι να κάνω; Ο καθένας μπορεί έχει την εύλογη δικαιολογία της αδράνειάς του, παρότι με βάση την κοινή λογική αφενός όλα θα χειροτερεύουν αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, αφετέρου κανένα κράτος δεν μπορεί να βάλει φυλακή όλους τους ανθρώπους, να κατασχέσει όλα τους τα σπίτια. Αντίθετα με το καλλιεργημένο απ’ τα μέσα μαζικής εξημέρωσης κλίμα τρόμου, είναι σε άπειρα παραδείγματα ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, αρκεί να το πιστέψουμε, να το συντρέξουμε, να το οργανώσουμε και να μην το αναθέτουμε σε κανέναν. Είναι προφανές ότι μας μοιάζουνε μεγάλοι και ισχυροί, γιατί παραμένουμε σκυφτοί και άτολμοι ενώ κάποιοι ξεχνούν ότι λαός ενωμένος-ποτέ νικημένος.

Εμείς που συναντηθήκαμε και στις πλατείες των Αγανακτισμένων, παρότι ίσως άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες αγωνιζόμαστε ενωτικά και σπάμε τον τρόμο στην πράξη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας, παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας και αυτοοργανωνόμαστε, συμμετέχοντας ενεργά εκτός των άλλων και στο διογκούμενο κίνημα άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, με τα οποία για να περισώσουν τις τράπεζες και τους δανειστές/τοκογλύφους οδηγούν σήμερα το λαό στην χρεοκοπία και αύριο στην απόλυτη εξαθλίωση, αν δεν αντισταθούμε.

Κάθε Πέμπτη στις 19:00 μπροστά απ’ την παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου συναντιόμαστε στη Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου όπου ελεύθερα και ισότιμα συνδιαμορφώνουμε και συναποφασίζουμε δράσεις που έμπρακτα συλλογικοποιούν αυτές τις αντιστάσεις μας απέναντι στην ολιγαρχία του κεφαλαίου, την αυθαιρεσία των κρατούντων, τον αυταρχισμό και την απανθρωπιά. Συγκροτούμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και έμπρακτης αλληλοβοήθειας δια του οποίου δεσμευόμαστε με τη φυσική μας παρουσία αν χρειαστεί να μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας να στερηθεί την πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης και κοινωνικά αγαθά (π.χ. ρεύμα, στέγη).

Είναι η ελάχιστη εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και αυτοπροστασίας.  Ακόμα και η καθυστέρηση πληρωμής θα έχει πολιτικό αντίκτυπο, ενώ ταυτόχρονα το κόστος της είναι ελάχιστο (1% προσαύξηση το μήνα και το ρεύμα απειλείται να κοπεί  80  μέρες μετά από την ειδοποίηση). Ο στόχος είναι να ανακόψουμε τα αλλεπάλληλα κύματα φορολόγησης του λαού και καταλήστευσης των κοινωνικών αγαθών αλλά και σταδιακά να οργανώσουμε και περαιτέρω τον αγώνα μας: αγώνα επιβίωσης, ανατροπής κι απελευθέρωσης . Όσο μας μετράνε ακόμα λίγους και τρομοκρατημένους, τόσο θα συνεχίζουν ακάθεκτοι να βάζουν νέους φόρους, να ξεπουλάνε τα πάντα χωρίς αντίσταση. Να τους σταματήσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Κανένας μόνος του στην κρίση. Να ξεπεράσει ο θυμός το φόβο και η αγανάκτηση να γίνει εξέγερση κι οργανωμένη πάλη.

Δεν θα πληρώσουμε τα χαράτσια τους, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Όλοι και όλες μαζί μπορούμε.

Όλοι και όλες στους δρόμους και τις πλατείες. Ή εμείς ή αυτοί.

 Tα ονόματα και τα τηλέφωνα θα τα διαχειρίζεται αποκλειστικά ομάδα υποστήριξης που θα τα χρησιμοποιεί μόνο σε περίπτωση ειδοποίησης για κάποια εκδήλωση της Λαϊκής συνέλευσης αλλά και άμεσης δράσης αν παραστεί πρόβλημα σε συνάνθρωπό μας (π.χ. απειλή να του κόψουν το ρεύμα). Διαθέσιμα τηλέφωνα ανάγκης της ομάδας υποστήριξης  :

ΟΝΟΜΑ                                            ΤΗΛΕΦΩΝΟ ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Κώστας Ανδρικόπουλος              6973053376            vlandri@otenet.gr

Γιάννης Καψόπουλος                    210-6817384           johnkaps@gmail.com

Κώστας Κούσης                                6972528530

Σωτήρης Παπαδημητρίου             6977870674           ixtlangr@yahoo.gr

Λυδία                                                      6936262779

Μιτσούκο Σκουρτέλη                     6979722961

Πόλυς Τακόπουλος                         6972243243             takop@otenet.gr

 Η διεύθυνση της λίστας με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη.

Advertisements