Έχουμε 80 μέρες περιθώριο για να εξοφλήσουμε το λογαριασμό από τη μέρα που θα τονλάβουμε και 40 μέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.
Δεν αφήνουμε κανένα συνεργείο να μπει σε ιδιωτικό χώρο, για να κόψει το ρεύμα, παρά μονό παρουσία εισαγγελέα
1.  Αν ο μετρητής ρεύματος βρίσκεται σε προαύλιο χώρο, κλειδώνουμε την εξώπορτα ώστε η πρόσβαση σε αυτό να είναι δυνατή μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη
2 . Σε μονοκατοικίες όπου ο μετρητής βρίσκεται στο πεζοδρόμιο φροντίζουμε να τον κλείσουμε με ένα ξύλινο ή μεταλλικό ερμάριο(κουτί-ντουλάπι) ή αν υπάρχει ήδη αυτό, φροντίζουμε να βάλουμε ένα γερό λουκέτο.
3. Στις πολυκατοικίες  όπου όλοι οι μετρητές είναι σε ένα κοινό ντουλάπι βάζουμε ένα γερό λουκέτο και το κλειδί το κρατάει ένας π.χ. ο διαχειριστής.
4. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις φροντίζουμε ώστε το ρολόι να είναι προσβάσιμο μόνο την προβλεπόμενη ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή (αναγράφεται στο λογαριασμό) ή διαβάζουμε μόνοι μας την ένδειξη και τηλεφωνούμε στο 10500 της ΔΕΗ.

5.Ο υπάλληλος της εταιρίας που θα έρθει για να κάνει τη διακοπή του ρεύματος πρέπει βάσει του κανονισμού της ΔΕΗ να είναι αδειούχος ηλεκτρολόγος με άδεια ΣΤ (εναέρια και υπόγεια δίκτυα).Του ζητάμε την άδεια και άμα δεν την έχει τον αποτρέπουμε (ο χρόνος του είναι πολύτιμος δεν τον συμφέρει να σπαταλήσει χρόνο με προστριβές).
Κάνοντας τα παραπάνω απλά πράγματα, εμποδίζουμε την διακοπή του ρεύματος από τον μετρητή, οπότε η μόνη επιλογή που απομένει στην ΔΕΗ και τους εργολάβους της είναι να κινητοποιήσουν συνεργείο με καλαθοφόρο όχημα προκειμένου να κόψουν την παροχή ρεύματος από την κολώνα (κάτι που μπορεί να γίνει μόνο για τις μονοκατοικίες και όχι για τις πολυκατοικίες). Σε αυτήν την περίπτωση και αφού έχουμε συνεννοηθεί με τους γείτονές μας είμαστε εκεί για να τους εμποδίσουμε και να βοηθήσουμε έμπρακτα τον διπλανό μας. Και αν παρόλα αυτά καταφέρουν να μας κόψουν το ρεύμα τότε μπορούμε να το επανασυνδέσουμε μαζί με τους τεχνικούς της ΛΣ που έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα.

Eλάτε στη Λαϊκή Συνέλευση και συμβάλλετε στο δίκτυο αλληλεγγύης.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6944528992     6972528530      2106817384       6976607330

κατεβάστε το φυλλάδιο σε pdf και τυπώστε το:

οδηγίες διακοπης

Advertisements