Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στο Κ.Ε.Π. της πλατείας Χαλανδρίου (Γρ. Γυφτοπούλου 2).

«Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. Όλες αυτές τις μέρες, όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.»
«Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Παρόλη την αύξηση της παραγωγής πέρυσι από 196.000 τόνους σε 266.000, η απαίτηση της εργοδοσίας είναι να δουλεύουνε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών. Επειδή ομόφωνα η Γενική Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας έγιναν απολύσεις για τρομοκρατία. Τα κέρδη του Βιομηχάνου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν δεχθούν να δουλέψουν σαν σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.«
Από την ανακοίνωση των εργαζομένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος που βρίσκονται σε απεργία από της 31 Οκτώβρη.

«Εμείς οι εργαζόμενοι της εταιρείας Αφοι Λουκίσα ΑΒΕΕ αποφασίσαμε όλοι από κοινού στις 5/12/11 να αφήσουμε τα εργαλεία της δουλείας μας και να βγούμε στον δρόμο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μας διότι μας έφτασαν σε σημείο να μην μπορούμε να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας, κοροϊδεύοντας μας ότι θα μας πληρώσουν σύντομα… Γνωρίζουμε ότι, δίκαιο είναι ο εργάτης να πληρώνεται προτού ο ιδρώτας του μόχθου του στεγνώσει στο πρόσωπό του και άδικο είναι οι εργοδότες να κρατάνε τα λεφτά μας. Δεν δουλεύουμε για να έχουμε λεφτά στην άκρη αλλά για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Δεν είμαστε μόνοι και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους.»
Από την ανακοίνωση των εργαζομένων της εταιρείας Αφοι Λουκίσα ΑΒΕΕ που βρίσκονται σε απεργία από της 5 Δεκέμβρη.

Οι απεργοί δεν είναι μόνοι τους.
Ο αγώνας τους για τα αυτονόητα αφορά όλους-ες μας!

Οι εργαζόμενοι των δύο εργοστασίων βρίσκονται στον δρόμο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, υπερασπιζόμενοι τις ζωές τους και το μέλλον όλων των εργαζομένων. Με όπλο την αλληλεγγύη, οφείλουμε να συμπαρασταθούμε ηθικά, υλικά και αγωνιστικά στη μάχη που δίνουν. Γιατί αν ο εργαζόμενος στη Χαλυβουργεία, δουλεύοντας στους 1700 βαθμούς και ρισκάροντας καθημερινά την ακεραιότητα και τη ζωή του, αμείβεται με 500 ευρώ στην πιο βαριά βιομηχανία, σκεφτείτε πόσα θα καταλήξει να παίρνει ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Πώς να επιβιώσεις όντας μήνες απλήρωτος, που πέρα από τις βασικές ανάγκες επιβίωσης, όπως τροφή, στέγη, ρουχισμός, υγεία, (πόσο μάλλον για κοινωνικές και πνευματικές ανάγκες), έχεις και φόρους, χαράτσι στην παιδεία (σχολικά βιβλία, φροντιστήρια), χαράτσι στη μετακίνηση (διόδια,40% αύξηση στα εισιτήρια, τέλη κυκλοφορίας, βενζίνη), χαράτσι στα νοσοκομεία, τοκογλύφους, τράπεζες, δόσεις, λογαριασμούς…
Στην ολοκληρωτική επίθεση και καταλήστευση των ζωών μας να απαντήσουμε συλλογικά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Να σπάσουμε το φόβο, να αυτοοργανωθούμε σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά. Γιατί η εξατομίκευση και η απομόνωση μας κάνουν πιο ευάλωτους στις ορέξεις όσων μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν.

Να σηκώσουμε κεφάλι!
Νίκη στον αγώνα των απεργών στη Χαλυβουργία Ελλάδος και την Αφοι Λουκίσα Α.Β.Ε.Ε.!

κατεβάστε και τυπώστε το ενημερωτικό φυλλάδιο:

εκδήλωση 12ΦΕΒ