Το κείμενο που μοιράστηκε στη συνάντηση του Σαββάτου, στην πλατεία Χαλανδρίου

Γιατί αλληλεγγύη;

Μπροστά στην κοινωνική και οικονομική κρίση που μας επιβάλλει η πολιτική των μνημονίων, του κόσμου του πλούτου και των τοκογλύφων, που οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση, επιζητούμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, ώστε να δώσουμε απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Εμείς που βιώνουμε την εκμετάλλευση επιζητούμε την αλληλεγγύη, αντίθετα με τη φιλανθρωπία της εξουσίας, που «θεραπεύει» επιλεκτικά κάποια συμπτώματα, ώστε να μην χρειαστεί να θίξει τα πραγματικά αίτια. Κόντρα στον ατομικό ανταγωνισμό μιας κοινωνίας-ζούγκλας, προκρίνουμε την συλλογική προσπάθεια και αλληλοβοήθεια. Δεν περιμένουμε ελεημοσύνη από όσους μας έφεραν ως εδώ, αλλά στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας και παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Συμμετέχοντας στο Δίκτυο Αλληλεγγύης της Λαϊκής μας Συνέλευσης, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις ανάγκες μας, να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε τους δεσμούς και την αλληλεγγύη στις γειτονιές μας, έξω και αντίθετα με τους μηχανισμούς και τη λογική της καπιταλιστικής αγοράς.

Στόχος μας η αλληλεγγύη μεταξύ μας να αποκτήσει συνέχεια και σταθερότητα. Προχωρούμε λοιπόν στη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών, χωρίς χρήμα, στο πνεύμα της συνεργασίας αντί του ανταγωνισμού, μέσα στο πλαίσιο της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου.

δίκτυο αλληλεγγύης και άρνησης πληρωμών

δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το φυλλάδιο σε υψηλή ανάλυση Α4 (pdf):

αλληλΑ4