ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26-9-2012

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Η νέα καταστροφική τάξη πραγμάτων που προκάλεσαν οι δανειακές συμβάσεις, τα συνεχή μνημόνια, το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό Σύστημα και μια πολιτική που συνεχώς καταστρέφει και παίρνει «πίσω» κάθε κοινωνικό, εργασιακό και δημοκρατικό δικαίωμα και κατάκτηση, μας έχουν οδηγήσει σε σημείο οριακό. Η επίθεση στα πενιχρά έτσι και αλλιώς εισοδήματα πολιτών και εργαζόμενων, με συνεχή νέα χαράτσια και φόρους μας οδηγεί σε αδιέξοδο και φτώχεια.  Όχι μόνο δεν μπορούμε πλέον να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες αλλά ως συνέπεια όλων αυτών, αυξάνουν με δραματικούς ρυθμούς οι άνεργοι, οι σύγχρονοι νεόπτωχοι κάθε είδους και οι άστεγοι που κατά χιλιάδες εμφανίζονται στους κεντρικούς αθηναϊκούς δρόμους.

Κάθε καινούρια εξαγγελία έρχεται να μας βρει ακόμα πιο ευάλωτους. Η πλήρης ταύτιση των κυβερνήσεων με τις επιταγές της τρόικας, της Ε.Ε και του ΔΝΤ είναι παρούσα για να μας υπενθυμίζει κάθε στιγμή πόσο αναλώσιμη είναι για τους κυρίαρχους η ζωή μας.

Την ώρα που στα δήθεν δελτία ειδήσεων της μιντιακής διαπλοκής, στις έκτακτες συνεδριάσεις και στα ραντεβού με τους «ευρωπαίους εταίρους» μιλούν για το δημόσιο Χρέος, την επιβολή νέων καταστροφικών μέτρων και την ανάγκη «εθνικών θυσιών», αφήνουν αφορολόγητους την εκκλησία και την μεγάλη περιουσία της, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες και τους καναλάρχες ενώ από την άλλη χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και τους ιδιώτες τραπεζίτες. Το όλο κλίμα επιβαρύνεται περαιτέρω και από την αγαστή συνεργασία εξουσίας και κράτους με τα ναζιστικά και φασιστικά τάγματα της Χρυσής Αυγής. Την ώρα που ο ολοκληρωτισμός και ο εκφασισμός προωθείται με την καθημερινή στοχοποίηση του πιο ευάλωτου κοινωνικού κομματιού, των μεταναστών, με πογκρόμ και στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι φασιστικές συμμορίες επιχειρούν με τη δράση τους να καταστείλουν τους αγώνες και να μειώσουν τη δύναμη Ελλήνων και ξένων μεταναστών εργαζομένων. Όσο και αν προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν, οι μετανάστες δεν είναι οι υπαίτιοι για την άνευ προηγουμένου επίθεση που βιώνουμε αλλά οι τελευταίοι τροχοί της άμαξας που πλήττονται μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Μήπως ήρθε η ώρα να αντεπιτεθούμε οργανώνοντας τις αντιστάσεις μας; Ο φόβος και η μοιρολατρία είναι βούτυρο στο ψωμί όσων έχουν συμφέρον να είμαστε κατακερματισμένοι και ανήμποροι να αντισταθούμε.

Δεν υπάρχει πια δικαιολογία και πρόφαση για να μείνει κανείς αργός, να σταυρώνει τα χέρια του, να σκύβει το κεφάλι και να περιμένει να περάσει η μπόρα. Με ενεργητική συμμετοχή στον αγώνα, στις δομές και τα δίκτυα αλληλεγγύης μπορούμε να χτίσουμε τη συλλογική εκείνη δύναμη, ώστε να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε την όξυνση της καταπίεσης και την κατεδάφιση των κοινωνικών και πολιτικών κατακτήσεων.

Μπορούμε να διεκδικούμε τη ζωή μας και τη ζωή των επόμενων γενιών κι όχι απλά να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά την ζοφερή πραγματικότητα. Ενάντια στη φασιστική απειλή και την εργοδοτική τρομοκρατία, ενωμένοι και αυτοοργανωμένοι μέσα από τις συνελεύσεις μας, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας, όλοι-ες μαζί, νέοι και συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες στηριγμένοι στις δυνάμεις μας, χωρίς να περιμένουμε σωτήρες. Ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί και να μη μείνει σε απεργίες πυροτέχνημα. Να πάρουν τα μνημόνια και να φύγουν από εδώ είναι μόνο ένα απαραίτητο πρώτο βήμα για την κοινωνική απελευθέρωση.  Όλοι-ες στους δρόμους και στις πορείες Για να αποτρέψουμε τη λήψη και νέων μέτρων που θα καταστρέψουν ακόμα παραπέρα την ζωή και τα όνειρά μας.
Όλοι-ες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26-9-2012
Προσυγκέντρωση στις 26 Σεπτέμβρη στις 10:00 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.
Εργαζόμαστε για να ζούμε, δεν ζούμε για να εργαζόμαστε. (όπου εργασία κάθε δημιουργική μας δραστηριότητα και όχι η μισθωτή σκλαβιά).
Γενική συνέλευση κάθε Πέμπτη  στις 20:00 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου ή στο κεντρικό ΚΕΠ.

Συνέλευση του Δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα στις 19:00 μπροστά από το κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ  https://laikisyneleysihalandri.wordpress.com

Advertisements