ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ!

Καταγγέλλουμε ένα πρωτοφανές σχέδιο τρομοκράτησης
και καταστολής που βρίσκεται σε εξέλιξη

Την Τετάρτη 26/9, ημέρα γενικής απεργίας, δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν ενάντια στα σκληρά επερχόμενα αντεργατικά μέτρα τα οποία θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τις ζωές μας. Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί εφάρμοσαν ένα όργιο τρομοκρατίας και καταστολής, ενάντια στους διαδηλωτές.
Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν προσχεδιασμένα και χωρίς αφορμή στις προσυγκεντρώσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων Αγ. Δημητρίου, Βύρωνα-Καισαριανής, Παγκρατίου, Ζωγράφου, εμποδίζοντάς τες να συμμετέχουν στην απεργιακή πορεία και προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές. Συγκεκριμένα, στου Ζωγράφου ο κόσμος προπηλακίστηκε, κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, που δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας στη περιοχή. Έγιναν είκοσι προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων δώδεκα μετατράπηκαν σε συλλήψεις – ανάμεσα σε αυτούς και ανήλικοι μαθητές.
Στη διάρκεια της πορείας, δυνάμεις καταστολής προέβησαν σε άγριους ξυλοδαρμούς, ρίψεις δακρυγόνων, προσαγωγές και συλλήψεις, με στόχο τη διάλυση της μεγαλειώδους διαδήλωσης. Το ίδιο απόγευμα, στην πλατεία «Γαρδένια» στο Ζωγράφου, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τα πρωινά γεγονότα, όπου και προπηλακίστηκαν από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και διμοιρία των ΜΑΤ.
Η κυβέρνηση, μπροστά στον φόβο της για μαζικές αντιδράσεις και εξέγερση το λαού, μπροστά στα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει, εφαρμόζει ένα όργιο τρομοκρατίας και καταστολής, φορτώνοντας κακουργήματα, ακόμα και για μία απλή χειρουργική μάσκα, διαπομπεύοντας τους συλληφθέντες με τη δημοσίευση προσώπων και στοιχείων στα καθεστωτικά μέσα, προσπαθώντας έτσι να καταστείλει όποιον αντιδρά και αγωνίζεται.

Χτυπά τις λαϊκές συνελεύσεις γιατί δεν θέλει τοπικές εστίες αντίστασης.

Τα σχέδιά της δεν θα περάσουν.
– Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου στους συλληφθέντες.
– Καμμία δίωξη στους αγωνιστές της 26ης Σεπτέμβρη – άμεση απελευθέρωσή τους!
Δεν θα μας φιμώσουν δεν θα μας τρομοκρατήσουν!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

κατεβάστε την προκύρηξη σε υψηλή ανάλυση Α4:

καταστολή26ΣΕΠ

Advertisements