Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου τρόπου διεξαγωγής της συνέλευσης, οι προτάσεις χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, όπου ακολουθείται και η αντίστοιχη διαδικασία για την καθεμία.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Υλοποίηση ακτιβισμών στο Χαλάνδρι τη Δευτέρα 27/6 με στόχο την προπαγάνδιση της 48ωρης απεργίας στις 28 και 29 του Ιούνη. Συγκρότηση ομάδας μετά το πέρας της συνέλευσης για συγκεκριμενοποίηση των δράσεων.

Σε περίπτωση υπερψήφισης της δράσης, να προταθεί στη συνάντηση των λαϊκών συνελεύσεων(Παρασκευή 24/6 19:00, Σύνταγμα, σκαλάκια Όθωνος και Αμαλίας) η απόφαση και υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων και από άλλες λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές τους.

ΥΠΕΡ

Να διεξαχθεί πορεία στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 25/6 με στόχο την προπαγάνδιση του απεργιακού διημέρου (28-29/6).  Χώρος συγκέντρωσης στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου και διαδρομή μέσα στους δρόμους του κέντρου της περιοχής.

Σε περίπτωση υπερψήφισης της δράσης, να προταθεί στη συνάντηση των λαϊκών συνελεύσεων(Παρασκευή 24/6 19:00, Σύνταγμα, σκαλάκια Όθωνος και Αμαλίας) η απόφαση και υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων και από άλλες λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές τους.

ΥΠΕΡ

 

Κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 27/6 στις 13:30 ενάντια στην εισηγούμενη απόφαση για κλείσιμο παιδικών σταθμών της περιοχής.

ΥΠΕΡ

 

Συγκέντρωση την Τρίτη το πρωί στο Χαλάνδρι για να κατεβούμε μαζί στην πορεία.

Αποσύρθηκε λόγω μη δυνατότητας ορισμού συγκεκριμένης ώρας και μέρους, διότι δεν ήταν γνωστό μέχρι στιγμής ο κεντρικός σχεδιασμός από τη συνέλευση του Συντάγματος.

 

Να προτείνουμε στο Σύνταγμα να παρθεί απόφαση για συγκέντρωση το πρωί της Τετάρτης, λόγω απουσίας αντίστοιχου καλέσματος-πρακτικής από τις ομοσπονδίες.

ΥΠΕΡ

 

Να πάρουμε απόφαση σε κατεύθυνση αποκλεισμού της ΕΡΤ και να τη συγκεκριμενοποιήσουμε στην επόμενη συνέλευση σε συντονισμό και με άλλες λαϊκές συνελεύσεις όμορων γειτονιών.

ΥΠΕΡ

 

Προτάσεις για συγκρότηση ΟΜΑΔΩΝ

  • Κάλεσμα σε συλλογικό παιχνίδι ευαισθητοποίησης για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες στο Χαλάνδρι. Στο παιχνίδι καλούμαστε να διασχίσουμε το κέντρο είτε με δεμένα τα μάτια μας και κάποιο συνοδό, είτε με κάποιο καροτσάκι για παιδιά προκειμένου να εντοπίσουμε και αν είναι δυνατόν να επέμβουμε άμεσα απομακρύνοντας-διορθώνοντας τα εμπόδια. (Σε καμία περίπτωση δεν κόβουμε δέντρα!)
  • Συγκρότηση τράπεζας χρόνου και ανταλλαγής υπηρεσιών προκειμένου να αποτελέσει αντιδομή και μη χρηματική-εμπορευματική διαδικασία για την ικανοποίηση καθημερινών βασικών μας αναγκών. Η ομάδα θα συναντηθεί την Πέμπτη 30/6 στις 18:00  στο χώρο όπου διεξάγεται η λαϊκή συνέλευση προκειμένου να συζητήσει και να οργανώσει την ανοιχτή τράπεζα χρόνου για ανταλλαγή υπηρεσιών.
  • Προσπάθεια για δημιουργία συλλογικά αυτοδιαχειριζόμενου παιδικού σταθμού.
  • Δημιουργία stand με ρούχα για διεξαγωγή χαριστικού-αλληλέγγυου παζαριού.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

– Να πέσει η κυβέρνηση του Μνημονίου και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής. Καμιά συνδιαλλαγή με όσους μας κλέβουν τη ζωή.

– Να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο, αλλά ακόμη και αν ψηφιστεί συνεχίζουμε τον αγώνα προκειμένου να ην εφαρμοστεί.

– Δε χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε την κρίση!

Η πρόταση δεν αφορά το σώμα

 

Να επανέλθει το ρεύμα στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή του νομισματοκοπείου, να σταματήσει η συστηματική παρενόχλησή τους από αστυνομία και δημοτικές αρχές. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

ΥΠΕΡ

 

 

Όλες οι δράσεις και οι ομάδες είναι ανοιχτές και συλλογικές. Όποιος/-α επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις ομάδες, μπορεί να έρθει σε επαφή είτε μέσω της επόμενης λαϊκής συνέλευσης, είτε μέσω των συγκεκριμένων ραντεβού των ομάδων (σε περίπτωση που έχουν οριστεί).

 

Επόμενη λαϊκή συνέλευση την Πέμπτη 30/6 στις 20:30 στο ίδιο μέρος (Πλατεία Χαλανδρίου)

Ανοιχτό ραντεβού για την οργάνωση της επόμενης συνέλευσης Σάββατο 25/6 στις 17:00 στο χώρο της συνέλευσης.